ROZHOVOR

 

Creative group: "Butch je pro nás začátkem nové koncepce akcí Creative!"

V polovině března představí pořadatelé eventu Creative, který před nedávnem oslavil již 9 let své existence, nový koncept akcí pod touto značkou se zajímavými zahraničními hosty. Headlinerem premiérového dílu bude německý producent Butch, který vydává své skladby na renomovaných světových labelech, mezi které patří například Cocoon, Solomunův Diynamic, Desolat, Trapez nebo Hot Creations. Napadlo mě v rychlosti se zeptat stávajících členů na pár otázek ze života. V hlavních rolích tedy: Rob Smile, Schwing a Subgate. Přejeme hezké čtení...

 

Kluci, možná by bylo vhodné, než nějak začneme, alespoň se zlehka představit... Kdo tedy jste a jak jste se dostali ke skupině pořádající Creative?

Rob Smile: Jsem pořád kluk, ale zároveň i otec, miluju hudbu, která mě provází mým životem a za mixážním pultem stojím od roku 2000. Za tu dobu jsem měl možnost vystoupit na spoustě akcí a festivalech nejen u nás, ale také například v Dánsku, Francii, Německu, Rakousku nebo Velké Británii. V těchto dnech pracuji na dobudování mého studia, abych se mohl po docela dlouhé odmlce opět věnovat vlastní produkci. Ke Creativu jsem se dostal přes Ondru Subgatea, který je jeho zakladatelem. Již nějakou dobu jsme přátelé a on se mě jednoho dne zeptal, zda-li bych se nestal členem této crew. Pamatuji si na ten okamžik celkem přesně... Hlavně jsem to nečekal a tak trošku mne to zaskočilo. Nebyl jsem schopný mu na to odpovědět hned a poprosil ho, ať mi dá týden na rozmyšlenou. Není to totiž jen tak naskočit do rozjetého vlaku a ještě ke všemu s celkem odlišným pohledem na hudbu, než měl právě Ondra. Ale zrovna to se mu na tom líbilo, protože měl dojem, že právě kvůli odlišnému pohledu na hudbu bych mohl do tohoto eventu vnést něco nového. Týden uplynul, slovo dalo slovo a já jsem dnes již téměř čtyři roky člen Creative. Pokud se nepletu, tak první společně odprodukovaný event proběhl v rámci Creative On The Boat na jednom z parníků na Vltavě, který byl poměrně úspěšný. 

Schwing: Jsem především otec od pěti dětí :) Miluji domácí elektronickou scénu, na které se pohybuji zhruba patnáct let. Akce Creative sleduji od jejich prvních krůčků, jelikož jsem na nich vystupoval ještě v dobách, kdy byly teprve v plenkách a pohybovaly se v klubech jako Pekelnej Bar, kde proběhl její první díl, nebo v dnes již zaniklém klubu Prdel v Ječné. V poslední době jsem se začal na eventu objevovat stále častěji a nakonec slovo dalo slovo a v loňském roce jsem se stal platným členem crew této párty, která mi svým konceptem vyhovuje jak hudebně, tak i postojem k běžnému životu. 

Subgate: Jsem Ondra z rodu Beránků, rodilý to Pražák, toho času žijící na Smíchově v obydlí zvaném Sovín, kde bydlím s kolegou DJem Loutkou. Mám rád dobré jídlo, cestování a miluji hudbu, která je mým životem a celý můj život se od patnácti let točí kolem ní. Během patnácti let DJingu se mi splnila spousta DJských a producentských snů, díky čemuž se posouvají i hranice, čeho chci v tomto směru dosáhnout. Rád bych se v budoucnu zúčastnil pořadu Prostřeno, ale vzhledem k tomu, že v současnosti bych hostům tak maximálně prostřel a udělal prvotřídní zábavu, musím na sobě po gastronomické stránce trochu zapracovat, abych dosáhl vysněného triumfu s plným počtem bodů. Creative je vlastně mé dítě. Pamatuji si na okamžik, kdy mi bylo produkčním z Pekelného Baru nabídnuto, abych si v jeho prostorách udělal rezidentní večer a v té době mne rozhodně nenapadlo, jak bude tato akce vypadat za několik let.

Creative group

Co pro Tebe, jako pro člověka a DJe v jedné osobě, Creative znamená?

Rob Smile: Creative pro mě znamená hodně. Především je to event, který se na klubové scéně drží už přes devět let a i přitom může stále nabídnout něco nového. A to se právě teď děje s příchodem nového konceptu pořádání warehouse party. A já jsem moc rád, že jako DJ a jeden z členů tohoto uskupení mohu být u toho.

Schwing: Pro mne znamená výzvu a zároveň možnost uskutečnit vize, které se mi léta honí hlavou a především zábavu, kterou mi bezesporu zbylí členové servírují den co den, nebo spíše noc co noc... :) 

Subgate: Díky faktu, že jsem jeho zakladatelem, tak opravdu hodně. Jsem rád, že prostřednictvím tohoto eventu můžeme lidem předat spoustu krásných okamžiků, kvalitních hudebních zážitků a představit jim spoustu zajímavých umělců nejen od nás, ale i ze zahraničí. Zároveň jsem hrozně rád za to, kam Creative v současnosti směřuje, a za své kolegy, kteří jsou součástí týmu, a bez kterých by se určitě neodehrály věci, které se v současnosti dějí.

Kdybyste mohli pozvat kohokoliv na světě, kdo by byl hostem párty Creative a kde by se měla konat?

Rob Smile: Komukoliv na světě bych přál zahrát si s námi třemi z Creative. :) A místo? Viděl bych to na střechu nějaké výškové budovy, kde by měli návštěvnící této párty jako bonus i super výhled.

Schwing: Ocenil bych společný set nás, mladíků z Creative, s mým nejoblíbenějším producentem a DJem Bushwackou, a kde jinde, než v legendarní GARAGE u mě doma. :)

Subgate: Solomun nebo Luciano by se na Creativu na nějakém ostrově a mejdanu na pláži super vyjímali... :)

Creative group

Pamatuješ si na první díl? Nebo na nějakou super historku z akce Creative?

Rob Smile: Na první díl Creativu si bohužel nepamatuji, protože jsem v té době ještě nebyl jeho součástí... Bylo to více jak před devíti lety, ale můj první event Creative, který jsem měl produkčně na starost, a který proběhl na již zmiňovaném parníku na Vltavě, se podle mne vyvedl na výbornou. A historek je tolik, že bych s nimi popsal několik stran formátu A4, ale to nejde snad ani vyprávět, to se musí zažít... :)

Schwing: To snad ani nejde veřejně publikovat. Nechám si to raději pro sebe... :) 

Subgate: Byl to Pekelnej Bar a tuším, že byl hostem Tripmain. Byl jsem hrozně nervózní, jak celá akce dopadne a nakonec se to docela vydařilo. Historek je opravdu celá řada a jak psal Robert, tak by se s nimi dalo popsat několik stran papíru a možná by to bylo i na menší knihu s názvem Průvodce Creative-ním životem... :)

Která DJ jména, případně akce, jsou pro vás inspirací?

Rob Smile: Pro mne je velkou inspirací londýnská akce FUSE a samozřejmě DJové, kteří za tímto eventem stojí. Ta párty mě koncepčně úplně uchvátila a hudebně naprosto naplnila. Akce totiž probíhá v neděli od 15:00 a končí cca o půlnoci. BPM tam nepřekročí 123 a je tam až po strop narváno lidma (cca 1.500), kteří si to neskutečně užívají. Tajně doufám, že to jednou zažijeme i tady u nás v Praze... :)

Schwing: Jak jsem již zmínil, pro mne je číslo jedna Just Be Bushwacka! a s ním spojené legendární akce v pražské Roxy, na které do konce života nezapomenu!

Subgate: Těch DJských nebo producentských jmen je spousta. Je dobré pozorovat jak DJe, producenty nebo akce a vzít si z nich něco, co můžeš aplikovat jak v rámci své kariéry, tak i v rámci pořádání vlastních akcí.

Subgate

Co pro vás znamená Butch?


Rob Smile: Butch pro mne znamená velkej mejdan v pátek 18.3. v Hale 36 Underground v Holešovické tržnici.

Schwing: Butch je pro mne hlavně začátkem nové koncepce akcí Creative! 

Subgate: Super producent, skvělý DJ a bavič, jak je vidno z jeho příspěvků na Facebooku. Myslím si, že s ním bude velká legrace. 

House, nebo Techno?

Rob Smile: House. Nebo taky někdy techno.

Schwing: House, nebo techno... Není to jedno?

Subgate: Techno je všechno, ale house má také své kouzlo! 

Rob Smile

Co je tvým osobním cílem?

Rob Smile: Mám spoustu cílů, ale jeden z těch stěžejních je předávat lidem pomocí hudby, kterou hraju, co nejvíce pozitivní energie a správné vibrace, co nejdéle to jen v mém životě bude možné.

Schwing: Osobních cílů mám celou řadu. Na prvním místě je pro me rodina a od toho se vše odvíjí

Subgate: Určitě dělat to, co mě baví a naplňuje a to jak ve spojení s mými koníčky, tak i po pracovní stránce. Samozřejmě mi není dvacet, takže bych se v budoucích letech rád usadil, založil rodinu, zasadil strom, ale rozhodně nepřestal být věrný hudbě, která je pro můj život zásadní!  

Co budeš dělat v pondělí po párty?

Rob Smile: V pondělí po párty budu ležet doma v posteli s hadrem na hlavě a budu přemejšlet, kde jsem v pátek udělal chybu... :)

Schwing: V pondělí po párty? Co já budu dělat?! Hlavou se mi bude honit páteční noc a večer jdu pro změnu hrát...

Subgate: Zřejmě budu muset jít do práce, ale zrovna toto pondělí bych vymazal z kalendáře...

Hala 36
Máte sklep?

Rob Smile: Ano, mám a velkej! Chceš se přijít podívat? :) 

Schwing: Sklep nemám, já mám přeci starou dobrou GARAGE.

Subgate: Bohužel, ten už mi sebrala paní Jechová. 

Díky kluci za váš čas a vidíme se tam!


Ptal se čéša v únoru 2016.

foto: archiv

Nový koncept akcí Creative odstartuje 18. března 2016 v Hale 36 a headlinerem bude německý DJ a producent Butch!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016