ROZHOVOR

 

My Digital Enemy: "Přestaňte tolik pracovat a začněte si užívat života!"

Na konci května se v klubu Roxy představí dvojka house DJs My Digital Enemy, která se na špičce této scény pohybuje úctyhodných 10 let. Za tu dobu stihli vydat několik vydařených tracků, které se umístily na prvních příčkách hitparád ve Velké Británii, kromě toho se dočkali i podpory od legendárního Peta Tonga či Dannyho Howarda. Jejich vystoupení máte šanci zažít v Praze poprvé, proto si nenechte ujít tuto jedinečnou show - více se dozvíte pod nadpisem.

 

Jak se máte a co je u vás nového, kluci?

Jsme právě ve studiu jako každý den a neustále pracujeme na nové hudbě...

Slyšela jsem, že vám právě vyšel nový track "Desire Life". Jak vznikal a jak dlouho vám trvalo, než jste s ním byli úplně spokojeni?

Je určen především lidem, kteří jsou znuděni svou prací a měl by je nakopnout k tomu, aby si uvědomili, jak jim proplouvá život mezi prsty a začali si ho užívat... Nápady a první tóny jsme složili během týdne, pak už jsme jenom dolaďovali detaily.

My Digital Enemy

Jak to aktuálně vypadá s hudební scénou v Brightonu?

Je hodně rozmanitá a každý den tu můžeš zažít nějaký úžasný večírek - je to místo s neuvěřitelným počtem hudebních klubů... Občas je dokonce těžké se rozhodnout kam vyrazit.

Jak dlouho znáte jeden druhého a čeho si nejvíce ceníte na vašem přátelství?

Známe se už zhruba 22 let, což je podle nás hodně dlouhá doba! Ale je to vcelku logické, protože pocházíme ze stejného místa narození. Na našem přátelství si asi nejvíce ceníme výdrž na párty a hudební souhru! :)

Vnímáte i nějaké velké změny v hudební produkci? Co teď podle vás hýbe světem?

Jasně, je pochopitelné, že pořád se to ubírá novým směrem a že nikdy nezní hudba stejně. Pro nás je ale podstatné dělat něco, co si užívají ostatní a samozřejmě to také hrají...

My Digital Enemy

Jaký program nebo nástroj jsou pro vás momentálně ve vašem studiu nejdůležitější?

V našem studiu hodně používáme software, a tím nejdůležitějším je pro nás určitě Cubase...

Jaký životní moment považujete za podstatný mezník vaší kariéry?

Na to ještě nedokážeme najít odpověď, protože život a kariéra nám pořád běží... Možná ještě na takový okamžik čekáme, pořád ale chceme stoupat výš a překonávat pomyslné překážky!

Cítíte se víc jako remixéři, nebo jako skladatelé?

Určitě jako producenti. Naše hudba je pro nás klíčová a hodně nás posouvá dál - remixování bereme spíš jako takovou srandu, která nás baví...

My Digital Enemy

Vaše show má vždy takový temný náboj a je plná energie... Jak to děláte?

Kdybychom ti na to dali recept, tak to začne dělat každý. Snažíme si v určitých věcech zachovat špetku tajemství. :)

Tak jinak – máte nějaké vtipné historky z vašich akcí?

Nevíme, jestli jsou to vtipné historky, ale párkrát jsme se na párty natolik opili, že jsme zapomněli na letadlo a prodloužili si dovolenou o další den navíc... :)

Kde raději trávíte víkend – na cestách a mejdanech, nebo ve studiu v plném nasazení?

My už máme týden předem nalajnovaný - od pondělí tvrdě dřeme ve studiu a o víkendech flámujeme na mejdanech. Pravděpodobně to tak má každý druhý DJ.

My Digital Enemy

Máte v plánu spolupracovat s nějakými dalšími jmény?

Určitě! Už jsme oslovili taková vyhlášená esa, jako jsou Prok & Fitch, Junior Sanchez, David Penn a Federico Scavo.

Na co se vaši fanoušci můžou letos těšit?

Pochopitelně na nové věci z naší dílny! A taky plánujeme procestovat hodně zemí. Kromě toho čekejte i novou produkci, kde bude velkou roli hrát vokalista, kterého určitě všichni dobře znáte!

Je to poprvé, co se objevíte v Roxy? Slyšeli jste někdy o pražských klubovkách?

Ano, je to poprvé, co máme takovou skvělou příležitost! V Praze jsme nikdy nebyli, takže jsme hodně natěšeni a nemůžeme se dočkat nových zkušeností...

Ptala se mamba v květnu 2014.

foto: archiv

Britský projekt My Digital Enemy se historicky poprvé představí v České republice a to v sobotu 31. května na dalším dílu párty Climax v klubu Roxy.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016