ROZHOVOR

 

Rozhovor s Hybrisem, který bude headlinerem DNB Lounge

Ve čtvrtek 14.11. se po delší odmlce na pražskou dnb scénu opět vynoří klubová noc DnB Lounge, která se z experimentálního prostoru NoD stěhuje do nového útočiště do holešovického klubu Cross. A protože hlavním tahounem akce bude úspěšný americký producent HYBRIS vydávající své počiny na světoznámých labelech, jako například Metalheadz nebo Dispatch Recording, nemohli jsme nechat ujít příležitost pro vás Evana trochu vyzpovídat a zjistit co je u něj nového.

 

Ahoj Evane, jak se máš a na čem zrovna makáš?

Čau, dobře, díky za optání! Teď pracuju na mém prvním albu, který už je skoro hotový. Dále jsem právě dodělal remix pro česky label Authentic Music.

Co tě k produkci vlastně přivedlo a co bylo zlomem ve tvé producentské kariéře?

Když jsem byl na střední škole, hrál jsem na kytaru a poslouchal jsem grunge music, jako například Nirvana a Alice in Chains. Potom jsem zaal poslouchat elektronickou hudbu. V té době mě bavili The Prodigy a Chemical Brothers. Na to konto jsem si koupil EMU sampler a pár synthů. Po krátké době jsem zcela přestal hrát na kytaru a soustředil jsem se pouze na elektronickou hudbu. Ta pro mě byla zajímavá a  líbilo se mi, že můžu všechno dělat sám.

Tvým asi největším zářezem je release na labelu Metalheadz a Dispatch recording. Jak daleká cesta k tomu vedla?

Na drum and bassu jsem pracoval již dlouho a měl jsem za sebou několik úspěšných releasů na Criticalu, Modulations, Invisible a dalších labelech. V kontaktu jsem byl jak s Metalheadz, tak s Dispatch recording už delší čas. A zadařilo se, nakonec mám tracky na obou dvou.

Na jaké další tituly se můžeme od tebe těšit?

Udělal jsem remix pro Authentic Music, který vyjde brzy (myslím :)). Taky ještě pracuju na mém prvním LPíčku  a to vyjde příští rok na labelu Noisie.

A co ty a kolaborace?

Mám kolaboraci s Quadrantem, Destructem a Irisem na Dispatch Transit 2 Album, které vyšlo na konci října.

Když se poohlédneme ještě po tvém účinkování v klubech, na jakém mejdanu jsi zažil to nejlepší hraní a čím to bylo?

Hmmmm... myslím že jeden z nejzábavnějších mejdanů, kde jsem hrál, byl v Londýně na Symmetry Recordings night. Hrál jsem closing set a neekal jsem, že to bude tak dobrý. Měl jsem hrát od 4:30 do 5:30. Nakonec jsem hrál jsem až do 6:15. Všichni zůstali v klubu a byla tam výborná energie. Obvykle když jsi poslední a hraješ déle, než by jsi měl hrát, tak ti říkají lidi, co pracují v klubu, “VYPNI TO!!”, ale všichni byli v pohodě, Soundman říkal “Neeee, ještě ještě!!”, lidi tancovali do konce, to bylo fakt výborný.

Na co se od tebe můžeme na Dnb Lounge těšit?

Mám hodně nových tracků, budu hodně pít a možná i zpívat, jestli budu opilý.

Tak se budeme moc těšit a děkuju za tvůj čas na náš rozhovor!

Ptal se: DJ Neighbour z Parallel Activity

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016