RECENZE

 

Hudební recenze: "Palicavonzvreca 012"

Slovenský label Palicavonzvreca, neboli "PVCčko", neusnul ani v době pandemie, právě naopak! Po ryze digitálním "PVC Covid Appendix" známý bratislavský label přichystal regulérní vinylovou nálož plnou současného techna...

 
Dvanáctá "Palice" hostuje, jak už je tu zvykem, čtyři více, nebo méně známá aktuální jména. První track nazvaný "Sergej" dodali Didier Burgundi & The Outsiders. Na počátku celkem nenápadná, ale hustá "šlapárna" se po chvíli rozroste v elektrizující a energické monstrum, které se vám okamžitě vryje do uší a nepustí. UVB není na Palici žádným nováčkem. Jeho track "Faithfully Yours" se drží autorova osvědčeného zvuku a díky explozivnímu nástupu bude, myslím, na akci hodně dobře fungovat. Leytonstone a track "The Conscript Nomads" je prostě rytmická bouře. Jedna beatová linka kříží druhou a vytváří nepropustnou rytmickou stěnu, ktrerá působí jako buldozer, nezadržitelně se valící vpřed. Navrchu řinčí trochu "tokárovské kastroly", ale ty masivní rytmika prostě zadupává do země. Pro mě je tenhle kus asi nejsilnějším na desce. Vinyl uzavře "Third Day" z dílny "taliánů" BR1002, což je industrálně laděná atmosferická zlomenina, které taky nechybí síla, a která se může v mixu pochlubit univerzálním použitím.

PVC 
"Palicavonzvreca 012" je deska plná různorodé a výběrové produkce reálného techna, díky níž si tento legendární slovenský label udržuje hodně vysoký standard.  
 
Vinyl vychází 9.4. 2021, digital downlad týden nato.
 
 
 
 
foto: archiv
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016