RECENZE

 

Technická recenze: gramofon Reloop RP-6000 MK6

Dostal se mi do ruky nový gramofon od firmy Reloop, kterou jsem si díky posledním modelům kvalitní DJ techniky docela oblíbil. Proto jsem byl zvědav, zda jejich zvyšující se kvalita potrvá.

 

Před časem jsem měl možnost vyzkoušet model Reloop RP-6000 MK6 Ltd., což je v podstatě ten samý gramofon, jen v luxusní bílé barvě. Avšak ne každý takovou barevnou variantu přijme. Proto Reloop udělal dle mého názoru velmi správný krok a vypustil na svět černou verzi.

Nyní už k samotnému gramofonu a jeho vlastnostem. Hned jak se Vám dostane do rukou, pocítíte jeho poctivou váhu. Vzhledově se mi velice líbí, černá barva v kombinaci s bílým LED osvícením je vhodná. Občas bývá problém v různých klubech, že gramofony chytají zpětnou vazbu, některé více, některé méně. Udělal jsem test ve třech klubech a nikde jsem nezaregistroval problém i při poměrně velké hlasitosti. Každopádně není od věci mít podložky pod gramofony, ať je to třeba i Technics. Nyní k popisu funkcí, co Reloop nabízí. Vynechám standardní nastavení výšky ramínka, závaží, antiskating a přepínání rychlostí 33, 45 a při stisknutí obou tlačítek dostanete rychlost 78, to je dnes již samozřejmost. Pitch je v základním rozsahu +- 10% a dá se přepnout i na +- 20% a při stisknutí obou tlačítek rozsahu přepnete na +- 50%. Pitch má i funkci „Quartz“, kdy při aktivaci se pitch přepne do polohy nula nezávisle na poloze jezdce. Mezi další funkce patří „Reverse“ pro zpětný chod talíře. Tlačítka Start / Stop jsou dvě. Jedno na standardním místě a druhé pro použití gramofonu pro "battle".

Zapínání gramofonu je také klasické. Přichází na řadu skvělá funkce, kdy si díky otočnému tlačítku můžete nastavit dobu rozjezdu a zastavení gramofonu (od 0,2 do 6 sekund). Bohužel nelze prodlevy nastavit zvlášť, ale doba se nastavuje stejná pro start i stop. I tak ale dost DJs tuto funkci myslím uvítá. Hodí se pro různé efekty při hraní apod. A nakonec nejlepší a ojedinělá funkce Reloopa, kdy si pomocí druhého otočného tlačítka můžete plynule nastavit sílu motoru v rozmezí mezi 2,5 – 4,5 kg/cm. Tímto jsem si gramofon opravdu oblíbil. Stává se tím vhodný pro všechna použití. Při minimální síle je vhodný a dostatečně silný pro běžné hraní, při větší, nebo maximální síle je naprosto vhodný pro scratching nebo battle použití, protože talíř díky velké síle reaguje okamžitě ať tlačíte na desku jak chcete a neztrácíte otáčky. Že by konečně konec dávání alobalu nebo sáčků pod slipmat? Hlavně si každý může sílu motoru přizpůsobit dle svého. Kolísání otáček jsem také nezaznamenal, vše drželo, jak má. Další výhoda je, že jak napájecí kabel, tak i kabel pro připojení do mixážního pultu (cinche) nejsou do gramofonu zavedené napevno, ale jsou odpojitelné. Veliká výhoda v případě, že se něco stane s kabelem. Připojíte nový a po problému. Poslední věc, kterou bych chtěl zmínit, je možnost phono nebo line zapojení. U line zapojení odpadá potřeba gramofon uzemňovat.

A jak bych celkově gramofon Reloop RP-6000 MK6 B zhodnotil? Jedině kladně. Nemám absolutně žádné výhrady a funkce plynulé regulace síly motoru mě opravdu dostala. Kdybych neměl doma Technicsy, jednoznačně kupuju toto. Holt příště...

Gramofon Reloop RP-6000 MK6 B můžete zakoupit na www.dj-obchod.cz za cenu 10490,-- Kč vč. DPH. K dostání jsou i v bílém provedení (model Reloop RP-6000 MK6 Ltd.) za stejnou cenu.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016