PARTYINFO

 

LUNCHMEAT X MEETFACTORY: BEN FROST FT. GREG KUBACKI & TARIK BARRI AV LIVE + GENPAFF LIVE

Datum konání:
26.01.2024 - pátek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
Ben Frost ft. Greg Kubacki & Tarik Barri, Genpaff
Info:
http://www.meetfactory.cz
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej: www.meetfactory.cz + GoOut 390,- Kč / na místě 450,- Kč

 
 
Lunchmeat a MeetFactory opět pojí síly

V pátek 26. ledna představí uznávaného zvukového experimentátora Bena Frosta, který se po 6 letech vrací s novou sólovou nahrávkou "Scope Neglect". Desku představí živě měsíc před oficiálním releasem v audiovizuální show společně s metalcorovým kytaristou Gregem Kubacki a výtvarníkem a spolupracovníkem Thoma Yorka Tarikem Barri. Domácí support v režii Genpaff – nového projektu hudebníků C4AT a Ester.

 

V průběhu posledních dvou dekád se australsko-islandský skladatel, sound designér a producent Ben Frost vydává na průzkum těch nejzazších končin zvukového vesmíru a dává tak vzniknout rozsáhlé diskografii, v níž se střetávají prvky klasického minimalismu, punk rocku, experimentální elektroniky i black metalu. Frost spolupracuje s umělci jako Brian Eno, Tim Hecker, Swans a Daníel Bjarnason, jeho portfolio čítá pět studiových alb a zahrnuje kromě hudební tvorby také instalace, dynamická živá vystoupení, multimediální kolaborace i kompozice pro tanec a divadlo.

MeetFactory


Na začátek roku plánuje release nového alba, ohlášeného u londýnského labelu Mute. V pilotním singlu desky "Turning the Prism" Frost mistrovsky propojuje barvité zvukové vyprávění a vrstevnaté terénní nahrávky do monolitického hudebního celku. Skladba zhmotňuje posun v umělcově osobitém sonickém rukopisu. Frost představí své nové dílo živě v exkluzivním AV live setu na konci ledna v MeetFactory po boku Grega Kubacki z americké metalcorové formace Car Bomb a audiovizuálního umělce Tarika Barri.

"Turning the Prism" navazuje na sérii Frostových nedávných kolaborací, jejichž podstata reflektuje kritické smýšlení nad dnešním světem z pohledu znečišťování životního prostředí. Na projektu "Vakning" (Room40 2023) pracoval společně se zvukovým umělcem, skladatelem a hudebníkem Francescem Fabrisem. Druhá spolupráce s Frostovými dlouholetými tvůrčími partnery, fotografem Richardem Mossem a kameramanem Trevorem Tweetenem, vyústila v ceněný výstavní projekt s názvem Broken Spectre. Ten dokumentuje ekologický rozpad amazonského deštného pralesa prostřednictvím kaleidoskopických filmových záběrů a sonických tapiserií modulovaných terénních nahrávek a komplexní zvukové syntézy.

Ben Frost

Krom inovativního zvuku a přínosu nezávislé hudební scéně se Ben Frost prosadil i ve filmu, televizi a opeře. Frost si vysloužil uznání kritiky za hudbu k filmu Julie Leigh Šípková Růženka nominovaného na Zlatou Palmu a za hudbu k televizním seriálům, jako jsou 1899, Raised by Wolves, Fortitude a dnes již kultovní Dark. Frost složil hudbu k operám "The Wasp Factory" a "The Murder of Halit Yozgat", jeho tvorba tak ozdobila uznávaná jeviště včetně londýnské Royal Opera House a hannoverské Staatsoper, a upevnila tak jeho pozici ve světě současné progresivní hudby a živého umění.

MeetFactory je v roce 2024 podporována grantem hl. m. Prahy ve výši 12.000.000,- Kč.


foto: Topper Komm

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016