PARTYINFO

 

PULZ: DNÉ (KŘEST ALBA) + DÝM

Datum konání:
14.09.2023 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Dné, Dým
Popis:

start: 19:20, vstup: předprodej GoOut.net

 
 
dné pokřtí zítra desku "Basic Living"

Ondřej Holý aka dné vydává svou druhou řadovou desku. Křest alba "Basic Living" se uskuteční v Paláci Akropolis a zahájí podzimní část koncertní série PULZ. Vystoupí také kapela Dým a další hosté.

 

Každodenní momenty, elektronické plochy a zvukový minimalismus. Producent Ondřej Holý pod pseudonymem dné vydal své debutové album "These Semi Feelings, They Are Everywhere" v roce 2016. Získal za něj hudební ceny Vinyla, Apollo a Anděl. Po sedmi letech se vrací s jeho nástupcem jménem "Basic Living". Na novince se podíleli například Aid Kid, Floex a FVLCRVM.

dne

"Je to deska, v níž se posluchač může procházet a také nádherně ztratit."
- Seznam Zprávy

"Nové album pražského hudebníka dné zachycuje krásu obyčejné každodennosti."
- Pavel Turek pro Respekt

Dým je banda kámošů kolem ilustrátorky LBK ze Smíchova, která se zabývá například společenskými problémy. Ve své tvorbě popisuje úzkosti v generační propasti. Skupina se uvedla v roce 2021 svým eponymním EP, na němž se objevila například skladba "Andělský tornádo", která bodovala i ve Velké sedmě Radia 1. Zkrátka post-punk od srdce.

Za dramaturgií série Pulz v Paláci Akropolis stojí hudební publicista a moderátor Radia 1 Vojtěch Tkáč. Večer se uskuteční ve spolupráci s Akropolis Underground.



 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016