PARTYINFO

 

RAVEYARD 2.5

Datum konání:
19.08.2023 - sobota
Místo konání:
Boskovice - Panský dvůr
DJs:
Symplex, SLWDWN, Beast:Freqnz b2b Cockroach, VoidSec b2b Switch b2b Towie b2b iGOR, Fallen Gemini, Annahell b2b Crystal, Gon b2b SadLuck, Trinidat, Sapi b2b Ypkis, Amma, Oneiro, Mindicted Showcase
Live:
Magnetude (RU / UK), Mutanti Hledaj Východisko, Arleta, Flowdan (UK)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 13:00, vstup: předprodej: www.smsticket.cz

 
 
Raveyard Festival je za dveřmi

Letošní ročník Raveyard Festivalu se vrací k jednodennímu formátu, nabídne ovšem o to intenzivnější zážitek, a to opět hned na třech pódiích. Hlavními hvězdami programu budou například britský rapper Flowdan, rusko-britské drum’n’bassové duo Magnetude, českou scénu zastoupí alternativně rapový projekt Mutanti hledaj východisko nebo poměrně čerstvý objev, rapperka Arleta. Kromě toho se opět můžete tradičně těšit na široký průřez elektronickou hudbou, výborné jídlo a jedinečný stage design.

 

Letos poprvé se na Raveyard Festivalu objeví světové rapové jméno, a nebude to nikdo jiný než legendární britský MC Flowdan. Je zakladatelem kultovního grime uskupení Roll Deep, za svou kariéru spolupracoval s takovými umělci, jako jsou např. Foreign Beggars, The Bug, Zed’s Dead, Chase & Status, IMANU nebo superstar elektronické taneční hudby Skrillex, a v rámci jeho live vystoupení můžeme čekat průřez styly jako grime, trap, dubstep nebo drum’n’bass a jeho nekompromisní, vysokou kadencí nabitou flow.

Raveyard


Do světa drum’n’bassu nás zavede i další světové jméno, producentské a DJské duo Magnetude. Jejich členy jsou ruská neurofunková superstar Rusty K a britský producent Jay Overtech. Jejich zvláštní a netradiční postoj k drum’n’bassové hudbě a mistrovský sound design vychází určitým způsobem z ruské D´n´B kultury, ale mezi svými vzory pro své jedinečné grandiózní až téměř orchestrální kompozice uvádí například i filmového hudebního skladatele Ennia Morricone.

Pražskou rapovou dvojici Mutanti hledaj východisko není pravděpodobně potřeba našemu publiku příliš představovat – byli hlavní hvězdou nultého ročníku Raveyard Festivalu. Výborné skladby podané s nekompromisní naléhavostí a často propojené do kompaktního celku, hraničícího až s divadelní performance, zároveň ale i spousta nadsázky a humoru, to vše podbarveno hutnými elektronickými beaty, slibují nepochybně opět silný zážitek.

Flowdan


I další rapová hvězda představuje v rámci tuzemské scény velmi neobvyklý úkaz – je to rapperka Arleta, jejíž netradiční hypnotický a introvertní projev s hutnými subbasovými beaty v textech nabourává sexistická dogmata, která v tomto žánru často panují, nevýhýbá se ovšem například ani klimatickým apelům. Většina její tvorby je spojena s producentem Davidem Herzigem, ale spolupracovala například i s Hugo Toxxem nebo Fvck_Kvlt. Její kvalitu dokládají i loňské nominace na ceny Vinyla nebo Apollo. Poslední dva roky byla její tvorba velmi plodná, na posledním EP "Star Stable" spojila síly s dvorním producentem projektu yeezuz2020 a Rohony - mdmx.

Magnetude


Zbytek hudebního programu obstarají DJové různých žánrů a stylů, v čele s drum’n’bassovými jmény, jako jsou SLWDWN, Beast:freqnz B2B Cockroach, Fallen Gemini nebo Annahell B2B Crystal. Chybět samozřejmě nebudou ani zástupci pořádající Mindicted Crew a další lokální DJs.

Vstupenky v předprodeji můžete zakoupit v síti smsticket.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016