PARTYINFO

 

PAUL KALKBRENNER

Datum konání:
06.11.2021 - sobota
Místo konání:
Praha - Forum Karlín
DJs:
Paul Kalkbrenner
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

vstup: předprodej od 1. září: 990,- Kč / VIP 1.290,- Kč www.paulkalkbrenner.net/live2021, od 3. září www.fource.cz

 
 
Do Prahy se vrátí Paul Kalkbrenner

Berlínský rodák Paul Kalkbrenner je unikátní talent a globální hvězda. Se svými sedmi studiovými alby (všechna s milionovými prodeji), zástupy fanoušků po celém světě, které pravidelně vítá na největších světových elektronických i popových festivalech, je Kalkbrenner jednou z největších techno superstars. Vstupenky za 990,- Kč a 1.290,- Kč budou v předprodeji od 1. září zde a o dva dny později na stránce Fource.cz a prostřednictvím služby Ticketmaster.

 

Do Prahy přijede v rámci svého turné Episode Two s novým vizuálním konceptem, na kterém pracoval poslední dva roky. Ve stejné době vznikal i jeho nový hudební projekt, na který láká singlem "Si Soy Fuego", v živé podobě ho představí spolu s dalšími osmi novými tracky. V rámci tour bude mít také premiéru nový sestřih kultovního filmu Berlin Calling o berlínské techno scéně.
 
V době, kdy se na klubové parkety valila vlna EDM, rozhodl se Kalkbrenner nepodlehnout trendům a zůstat věrný svým berlínským klubovým kořenům a věřit svým léta školeným producentským a DJ schopnostem. I díky tomuto rozhodnutí platí dodnes za jednoho z hudebníků, kteří ví, jak má vypadat správný rave, a zároveň jim jejich projev dokonale věříte.

Paul Kalkbrenner 
 
V rámci Episode Two Tour do Prahy přiveze kromě pečlivě vybrané selekce tracků i své poslední překvapivě osobní album "Parts of Life". Jedná se o Kalkbrennerovo definitivní album s odlehčenými pasážemi, stejně tak ovšem dokonale ztělesňuje jeho typicky mohutnou produkci. Ta je jako vždy velmi energická a posluchače bere na míle daleko od jejich každodenního života do světa plného umění, extáze, přátelství, naděje a lásky.

 
 
Kalkbrennerovi bylo teprve dvanáct let, když padla Berlínská zeď, v dalších letech se elektronická hudba stala pro mnoho Berlíňanů včetně Paula Kalkbrennera a jeho mladšího bratra Fritze zcela zásadní. Ve svých patnácti letech začal sám DJovat a stál tak u první klubové vlny elektronické hudby, která definovala místa jako legendární kluby Tresor, Planet nebo e-werk. Od hraní ho to ale čím dál tím více táhlo k produkování vlastní hudby, své první tracky, které oproti současné temnější techno produkci nabízely melodičtější části, vydal na labelu Ellen Allien Bpitch v roce 1999. V roce 2001 vydal své průlomové album "Zeit". V téže době se také potkal s režisérem Hannesem Stoehrem, který chystal film o berlínské taneční komunitě. Paul měl původně vytvořit pouze jeho soundtrack, nakonec se stal perfektním kandidátem na hlavní roli. Ze snímku Berlin Calling se stal překvapivý hit a právem kultovní milník. Úvodní skladba snímku "Sky and Sand" se udržela v německé hitparádě přes sto dvacet týdnů.


 

O několik let později Kalkbrenner opustil Bpitch a založil vlastní label, pod kterým vydal dvě úspěšná alba, jež upevnila jeho pozici na techno scéně. V roce 2014 přišel další milník, Kalkbrenner se stal headlinerem oslav dvacátého pátého výročí pádu Berlínské zdi a svůj set tak zahrál přímo před Braniborskou bránou pro téměř půl milionu diváků. Po své první velké americké tour, včetně zastávky na Coachelle, podepsal v roce 2015 smlouvu s vydavatelstvím Columbia, u kterého zůstal dodnes, díky své smlouvě získal legální přístup k celé diskografii Sony a od soundtracku k Berlin Calling tak poprvé znovu využil vokální samply (Luther Vandross a Jefferson Airplane).

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016