PARTYINFO

 

EXIT 2.0

Datum konání:
08.07.2021 - 11.07.2021
Místo konání:
zahraničí
DJs:
David Guetta, DJ Snake, Eric Prydz b2b Four Tet, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Solomun, Tyga, Boris Brejcha, Honey Dijon, Paul Van Dyk, Sheck Wes, Dax J b2b Kobosil, Denis Sulta, Francois X, Juliana Huxtable, Marko Nastic, Marky Ramone, VTSS b2b SPFDJ, After Affair b2b Kristijan Molnar, Bokee, Coeus, Goblini, Ilija Djokovic, Lag b2b Insolate, Layzie, Massimo, Monosaccharide, Reblok, Runy, Space Motion, Thundermother, Asaf Avidan, Artbat, Meduza, Hot Since 82, Sabaton, Topic, Robin Schulz, Satori, Patrice Bäumel, Agents Of Time, Farrago, Adiel, Roman Flügel, Amelie Lens, Maceo Plex, Tijana T, Magdalena, Roni Size, LTJ Bukem, Charlotte de Witte
Live:
999999999, Onyvaa, Metronomy, Laibach, Asaf Avidan, Meduza, Sabaton, Amira Medunjanin, Buc Kesidi, Jonas Blue
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 19:00, vstup: předprodej: www.ticketmaster.cz

 
 
Studie neprokázala nákazu Covid-19 během festivalu EXIT 40.000 fanoušků oslavilo 20. ročník festivalu EXIT Program festivalu EXIT doplní Roni Size a Charlotte de Witte Srbská vláda potvrdila letní festivaly
8 tipů, proč navštívit největší festival na Balkáně

EXIT Festival spustil prodej jednodenních vstupenek a doplnil program hlavních podií. Hvězdy světové elektronické hudby Amelie Lens, Maceo Plex, Tijana T a Magdalena se nově objevují v line-upu ikonické mts Dance Areny. Na progresivní scéně No Sleep Novi Sad uzavírají seznam vystupujících Patrice Bäumel, Agents Of Time, Farrago, Adiel a Roman Flügel. Společně se jmény jako David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Paul Van Dyk, Laibach a stovkami dalších potvrzených vystupujících jsou připraveni udělat z 20. ročníku EXITu jeden z nejlepších evropských festivalů letošního léta. Kompletní program mts Dance Areny a NoSleep Novi Sad najdete ve videu. Čtyřdenní a jednodenní vstupenky můžete koupit zde.

 

EXIT Festival se koná od 8. do 11. července v srbském městě Novi Sad. A proč vyrazit za hranice České republiky? Tady je osm důvodů a jeden tip.

1. Jeden z mála velkých festivalů letošní sezony

Většina velkých evropských festivalů odložila i letošní ročník. EXIT Festival se díky úspěšnému průběhu očkování a významnému snížení počtu nových případů onemocnění Covid-19 podaří uskutečnit. Je to jedinečná příležitost užít si velký festival, který nabídne nejen špičku světové elektronické taneční hudby jako David Guetta, Robin Schulz, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner a DJ Snake, ale i amerického rappera Tyga, metalové Sabaton nebo izraelského písničkáře Asafa Avidana, jehož hit "One Day" si na YouTube pustilo přes 200 milionů lidí.

Maceo Plex


2. Pevnost Petrovaradín

Festival se odehrává v unikátním prostředí Petrovaradínské pevnosti v druhém největším městě Srbska, Novim Sadu. Stavba, které se často přezdívá Gibraltar na Dunaji, byla po svém dokončení v roce 1780 považována za nejsilnější pevnost Habsburské monarchie. Takový areál pro čtyřicet festivalových pódií nikde jinde nenajdete.

3. Desítky malých pódií

EXIT si dává záležet na kvalitě programu menších pódií. Ta jsou žánrově roztříděna tak, aby se trefila do hudebního vkusu všem návštěvníkům. Omrzela vás elektronika nebo pop? Zkuste rockovou a metalovou Ex-plosion stage, hip-hopovou Beats stage, Reggae stage nebo Fusion stage, na které najdete nejzajímavější žánrovou paletu celého festivalu.

EXIT


4. V Srbsku neutratíte všechny úspory


Nemějte strach, že kvůli EXITu budete muset rozbít své prasátko. Srbská cenová hladina je vcelku nízká a velkou většinu zboží tam zakoupíte levněji než v České republice. Nemusíte se tedy bát, že by vám výlet na festival udělal černou díru do rozpočtu.

5. Dance Arena

Nejznámějším pódiem je jednoznačně mts Dance Arena, na které se představí největší světová jména elektronické hudby. Toto vizuálně propracované pódium je známé díky ikonickým akcím až do východu slunce nad Petrovaradínskou pevností. Jeden z nezapomenutelných momentů každého ročníku.

EXIT


6. Balkánská a srbská kultura

Po staletí se Srbsko rozkládalo na hranici mezi východem a západem. Území Srbska bylo rozděleno mezi východní a západní polovinu římské říše, poté mezi Byzancí a Uherským královstvím a v raném novověku mezi Osmanskou říší a Habsburskou říší. Tyto překrývající se vlivy mají za následek kulturní rozmanitost po celém Srbsku.

7. 20. ročník festivalu

EXIT byl založen v roce 2000 v Univerzitním parku v Novim Sadu jako studentské hnutí s cílem bojovat za mír a svobodu v Srbsku a vzájemného porozumění a propojení mezi balkánskými zeměmi. Po všeobecných volbách v Jugoslávii v témže roce se vznikající festival přesunul do Petrovaridinské pevnosti, kde letos oslaví svůj jubilejní 20. ročník. A věřte, že na Exit Festivalu se slaví každou noc až do ranních hodin.

EXIT


8. Očkování a testování pro cizince


EXIT Festival poskytne ve spolupráci se srbským ministerstvem zdravotnictví několik tisíc dávek vakcíny pro zahraniční umělce a návštěvníky jako výraz pomoci zemím, které mají v současné době nedostatek. Zároveň připravuje testovací centrum pro návštěvníky, kteří se nestihli otestovat před příjezdem na festival. Návštěvníci si tak nemusí obávat, že by během festivalu přišli do kontaktu s nemocí Covid-19.

Bonus tip: Placení BitCoinem

Pokud patříte mezi vlastníky BitCoinu, máme dobrou zprávu na závěr. V celém festivalovém areálu můžete využít této kryptoměny k zaplacení vašich nákupů. Pivo, kávu, snídani nebo rychlý snack mezi koncerty můžete zaplatit snadno načtením QR kódu a nebudete muset řešit výměnu peněz ve směnárně.

https://www.exitfest.org/

 
EXIT nabízí očkování zahraničním návštěvníkům Dvacet nových jmen v programu festivalu EXIT Za jedenáct týdnů se uskuteční festival EXIT 20. ročník festivalu EXIT se bude konat podle plánu Festival Exit už ladí progam roku 2021

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016