PARTYINFO
HAVANA CLUB COCKTAIL SHOW 2006
Datum konání: |
13.07.2006 - čtvrtek |
Místo konání: |
Praha - Václavské Náměstí |
Live: |
Son Caliente (Kuba) |
Popis: |
start 16:00; vstup zdarma; barmanská soutěž, kubánská muzika, bubeníci, kubánské tance |
Oslavte s námi výjimečné výročí 200 let koktejlu na ojedinělé mezinárodní barmanské soutěži v rámci akce Havana Club Cocktail Show 2006!!
13. července 2006, Praha, Václavské náměstí od 16:00hodin
V rámci oslav se uskuteční první ročník mezinárodní soutěže Havana Club Cocktail Show! Ti nejlepší z českých barmanů se utkají se světovými barmanských špičkami o skvělou prize money 100.000,- Kč.
Své flairbartendingové umění předvedou špičkoví čeští a zahraniční barmani:
David Neumann Martin Scigulinsky – Slovensko
Ondřej Slapnička Nino Drini - Rakousko
Slávek Zejdl Aleš Prestor – Slovinsko
Lukáš Koros Szabi Sörös – Maďarsko
Filip Ropek Mike Doetzer – Německo
V porotě barmanské soutěže „Havana Club Cocktail Show“ usednou členové Flair Bartenders´Association (FBA), kteří rozhodují na mezinárodních Flair Bartending soutěžích. Jsou tedy zárukou vysokého kreditu Havana Club Cocktail Show 2006
Havana Club Cocktail Show 2006 je přístupná veřejnosti a konat se bude 13. července 2006 od 16:00 hodin na Václavském náměstí na Můstku. K tanci a poslechu bude hrát DJ Mucho. Tančit se bude salsa a pít se budou kokjtely z rumu Havana Club www.havanaclub.cz . Strhující bubenickou show předvede Tam Tam Batucada. Žhavé tropické rytmy obstará kubánská kapela Son Caliente. Akci moderují Lejla Abbasová a Pavel Svoboda. Vstup je zdarma.
Cena všech koktejlů bude 60,- Kč.
Osvěžující koktejly z rumu Havana Club vám namíchají nejlepší barmani z těchto barů a cateringových společností:
Cocktail´s party
Hemingway coktails service
La Bodeguita del Medio
Tretter´s Cocktail bar
Ptáte se, co je to Flair Bartending, ve kterém se na Havana Club Cocktail Show soutěží?
Tady je vysvětlení…
Flair je umělecká forma barmanského stylu práce. Flair barmanství je styl podávání alkoholických i nealkoholických nápojů s netradičními někdy až akrobatickými prvky a pohyby. Technicky řečeno, Flair je akt točení, házení do vzduchu, žonglování, balancování a chytání láhví, nápojů a ostatních barových pomůcek během procesu výroby koktejlů.
Barmanství bez flairu je jako tancování bez rytmu!
200 let koktejlu:
Ze 13. května roku 1806 pochází první písemná památka na vznik koktejlu. Definice koktejlu byla poprvé otištěna v americkém časopise THE BALANCE & COLUMBIAN REPOSITORY, charakterizuje koktejl takto: „...posilující nápoj složený z lihovin různého druhu, cukru, vody a hořké, lidové označení pro hořký sling, se považuje za vynikající volební nápoj, který stejně tak činí srdce rázné a nebojácné jako opíjí hlavu. Pro demokratické kandidáty je velmi užitečný: Osoba, která ho spolkne skleničku, je schopna spolknout cokoli.“ Zaznělo v odpovědi na dopis čtenáře, zjevně republikána, který si postěžoval, že mu pojem cock tail není vůbec jasný. V dnešní době už každý ví, že nejlepší koktejly jsou namíchány s rumem Havana Club!
Víte o legendách, které se o koktejlech tradují už celé generace? Zajímavý je kupříkladu příběh o dceři mexického krále Axolotla VIII., který na začátku minulého století válčil s americkou armádou. Po několika bitvách se vůdci obou znepřátelených stran dohodli na příměří a americký generál se vypravil na dvůr mexického krále. Před zahájením jednání se král zeptal všech přítomných, zda nechtějí něco k pití, a když souhlasili, přinesla velice krásná dívka ve zlatých pohárech nápoj, který měl zvláštní chuť a aroma. Neznámý nápoj Američanům velice chutnal. Generál se zeptal kdo nápoj připravil a král mu představil onu krásnou dívku, která poháry donesla. Byla to jeho dcera Coctel. Američtí vojáci později její jméno změnili na Cocktail. Rozšíření v USA dosáhlo míchání koktejlů paradoxně v období prohibice, která začala po schválení tzv. osmnáctého dodatku americkým kongresem 16. ledna 1919. Ústavní dodatek zakazoval v USA s celostátní účinností výrobu, prodej i dopravu opojných nápojů. Američané zákaz nerespektovali a pili dál, černý obchod s alkoholem vzkvétal a receptury koktejlů se množily. Za klasické bylo už v roce 1929 pokládáno přes 120 druhů míchaných nápojů, které se pijí dodnes. Jedinečnou originální chuť těch nejoblíbenějších koktejlů definuje kubánský rum Havana Club. V současném období boomu koktejlů znají všichni Mojito, Cuba Libre, Havanissimu, Daiquri nebo Piňa Coladu, tímto stručným výčtem, ale škála skvělých koktejlů z Havana Club rozhodně nekončí.
Těšíme se na Vás na Havana Club Cocktail Show 2006!