PARTYINFO

 

PRO FUTURUM: ZMATENÝ KORMIDLO

Datum konání:
07.06.2003 - sobota
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
DJs:
Tvyks & Pat Heart (FR) aka Afroginger, Face (Techno.cz) & instrument leaders, Lillou (Eastbase), Biscuit & Maraca S (LIVC Bassline cup winners), Tom Saver & Jerky aka Soundstrike, Marko Jelić (Clubber.cz, Pro Futurum, Beograd), Drahota (TWM komplex), Edgar Lee (PF Fucker)
Info:
juki@techno.cz
Popis:
2. narozeniny: výročí vzniku AMU Pro Futurum
Fronta na Banán (poezie jen tak z vody, Literární akademie Josefa Škvoreckého), návštěva Karla plavostrojem, záhada zmateného kormidla, taneční velekreace Noční Bouře, turbobásně jak se patří, převleky, kostýmy, bowle & rybičky v akvárku, vodka pro Toníka - Toník pro vodku, zvířata na grilu, máchání dotíravých fotografů ve studené vodě, spousta legrace!
pivečko 25, nealko 30, špiritus forte 40 dukátů
v případě nepřízně počasí stříška a teplíčko;)
start 20:00
 
 
Rozhovor s Biscuitem
Rozhovor s produkčním Bukanýru Lukášem

Po loňských povodních to s oblíbeným cílem odpoledních výletů tancechtivých kluberů nevypadalo nikterak dobře. Posádka houseboatu Bukanýr však nic neponechala náhodě a po úctyhodné práci na rekonstrukcích znovu nabízí nabídku programově pestrých večerů. S produkčním Lukášem jsme proto uskutečnili krátký rozhovor.

 

Specifických míst otevřených elektronické taneční hudbě není v Praze příliš mnoho. Houseboat Bukanýr se mezi ně zcela jistě řadí. Můžeš nám ve stručnosti popsat historii místa?

Bukanýra koupil Jindra (majitel) asi před čtyřma rokama s tím, že jej bude používat na soukromé účely. Situace se trochu změnila a tak vzniknul na dolní palubě malý bar. Po čase se se na střeše houseboatu vytvořila horní terasa a v letošním roce se vybouraly kajuty v dolním baru a tím se zvětšila kapacita na nynějších 140 osob. Na Bukanýru první dva roky spíše pobíhaly zástupy cizinců, v dalších dvou letech se zde pomalu začala objevovat taneční hudba spojená s prvními slušně rozjetými mejdánky orientovanými převážně na českou klientelu.

V jakých prostorách hudební produkce probíhá?

Probíhá zatím převážně na spodním baru, páč máme zatím J pouze jedny gramce a mix. Na horní terase by měly hrát, a v podstatě už i hrály, kapelky, s těmi počítame na zpestření nedělních odpolední a na pondělky. Na větších akcích bude samozřejmě využita pro hraní Djs i horní terasa.

Před časem jsi se zhostil role produkčního a dramaturga. V čem tvá práce na lodi konkrétně spočívá?

Vytírám podlahu na obou barech, vynáším smetí, mnjo v podstatě takový ty běžný záležitosti co může člověk na lodi dělat J

Co všechno svým návštěvníkům nabízíte?

Nabízíme příjemný posezení s výhledem na Pražský hrad a na další pražská panoramata , k tomu si mohou hosté zakoupit nějakou specialitku na lávovém grilu a nebo si mohou třeba zahrát fotbálek. Nabízíme lidem možnost se posadit a dát si drink na ne zrovna tradičním místě, které je v centru Prahy a ještě ke všemu na Vltavě a dáváme jim možnost setkávat se s dalšími zajímavými lidmi, kteří také přišli nasávat J nekonečné množství energie, které z naší lodi sálá a to vše za celkem přijatelnou cenu. A samozřejmě také kvalitní hudební produkci, jednoduše řečeno hudbu od podlahy, jak jsem již naznačil v předchozí otázce J
A nakonec si myslím, že oblíbenost menších akcí, ze kterých vznikají supr mejdánky prudce stoupá a my na Bukanýru bychom chtěli dělat pouze bezva mejdánky J

Minulý rok Prahu zasáhly ničivé povodně. Problém se vás logicky dotkl jako první. Jak se vám s ním podařilo vypořádat? Co se v té době dělo?

Bukanýr musel po tuto celou, dlouhou a tudíž i nepříznivou dobu stát v ochranném přístavu na Smíchově. Díky tomu padnul náš první pokus udělat program na celý měsíc, byla to škoda, kamarádka nám namalovala skvělý plakátky a naše nadšení bylo v tu dobu nezměrné, ale také velice naivní a nezkušené, což platí dodnes J Vypořádali jsme se s tím tak, že se díky pohodové spolupráci s Jindrou a Blankou doslova upekl nápad na vybourání dolních prostor a rozhodli jsme se, že budeme pokračovat dál v tom, aby se z Bukanýra stal hit letošního léta J

V kuloárech jsme zaslechli, že Karel má zmatené kormidlo. Tak velké prý žádný jiný Karel nemá…

Já myslím, že kormidlo je OK, ale ta Karlova zmatenost je fakt velká, prostě Karel dělá zmatky a z plavčic matky J

Na dolní palubě údajně plavou rybičky. Jak se jmenují?

Cecílie, Miluna, Blažena a ostatní si už nepamatuju páč jich je plný velký akvárko. Jména všech ti nejlépe sdělí Jindra na dolním baru.

Kolik hastrmanů stojí jedna blondýnka?

A nechtěl jsi se mě zeptat kolik hastrmanů mám teď právě v kapse J ?

 
Pro Futurum: Zmatený Kormidlo

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016