CLANEK

 

Bratři virtuálně procestují šestnáct evropských zemí

Tuto středu vyrazí na virtuální tour po šestnácti klubech Evropy live techno duo Bratři. Díky mezinárodní hudební platformě Liveurope se do měsíčního online projektu zapojily kluby po celé Evropě. Jediný český zástupce projektu Palác Akropolis vybral pro tuto příležitost bratrskou dvojici, která to rozbalí ve středu 20. května v 11 hodin dopoledne.
 

 

Pro Bratry je to další z kroků na mezinárodní evropské scéně. Po skvělých představeních na letošním Eurosonicu v Holandsku a na Mentu ve slovinské Ljubljani mohou bratři Jirka a Ondra znovu představit své live techno za hranicemi ČR. Díky pražskému Paláci Akropolis, v rámci mezinárodní klubová platformy Liveurope, zařadí Bratry 16 evropských hudebních klubů. Zakládající institucí je Ancienne Belgique z Bruselu, mezi další členy patří například kluby A38, Rockhal, Vega, Sala Apolo, Melkweg, FZW, L´Aéronef a další.

Bratři

Dvojčata Jiří a Ondřej Veselí budou reprezentovat Česko ve středu 20. května. Jejich hudba se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu a v minulosti doprovázeli zvučná jména hudebníků, jako jsou Jon Hopkins či Jan Blomqvist. Hlavním hnacím motorem jejich tvorby jsou hrané živé bicí a sekvence vytvořené na analogové a modulární syntezátory. V letošním roce se účastnili proslulých hudebních showcase festivalů, jako je slovinský MENT či nizozemský Eurosonic, a začali spolupracovat s uznávaným producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem na své debutové desce. Naživo je diváci mohou vidět 8. října 2020 v Paláci Akropolis, vstupenky jsou už nyní v prodeji.

V projektu Liveurope’s Digital Tour vybral každý členský klub jednoho kandidáta – lokálního začínajícího umělce, který bude představen na sociálních sítích všech zapojených klubů. "V současné době, kdy kapely nemohou cestovat, jsme se rozhodli s kolegy z Liveurope uspořádat pro hudebníky alespoň digitální turné. Za Palác Akropolis vysíláme na tour po Evropě nový objev elektronické scény – dvojici Bratři. Zatím jen virtuálně, ale věřím, že to může nastartovat i jednání o reálných koncertech v těchto klubech v budoucnu,” dodává kurátorka projektu Liveurope v Paláci Akropolis Petra Ludvíková.

Bratři

Digitální tour zahájily 11. května vycházející hvězdy španělské hudební scény Maria Arnal i Marcel Bagés z Barcelony. Další umělci budou představováni na sociálních sítích všech zastoupených klubů včetně Paláce Akropolis každé pondělí, středu a pátek v jedenáct hodin dopoledne. Vybrané umělce si fanoušci mohou zároveň poslechnout na YouTube a Spotify profilu projektu Liveurope, kde vznikne speciální playlist.

Liveurope’s Digital Tour

Každé pondělí, středu a pátek od 11.00 na sociálních sítích Paláce Akropolis a dalších klubů zastoupených v projektu.

Playlist na Spotify

Více info zde.


8.10. 2020 Bratři živě v Paláci Akropolis

Vstupenky

Web

Streaming service


foto: Jan Kolář

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016