CLANEK

 

Stanjah zveřejnil Top 10 drum´n´bass tracks za rok 2018

I na poli zlomených beatů byl rok 2018 velmi štědrý, a my jsme tak díky tomu mohli po celý rok sosat nepřeberné množství skvělého drumandbassu. Celá řada zvučných producentů představila svá nová alba, ale objevilo se i několik nových talentů, se kterými se musí do budoucna počítat. Stejně jako v případě mého rovného výběru, tak i v tom zlomeném bylo sakra těžké vybrat pouhých deset skladeb. Po dlouhých hodinách přemýšlení a pracovní prokrastinace tam přeci jen ta desitka padla. Tak tady je...

 

Tokyo Prose – "Brilliant Corners" (The North Quarter)

"Jako první je na řadě můj oblíbený Tokyo Prose, který letos nezahálel a po úspěšném debutovém albu "Presence" představil svou novou desku s názvem "Wild Grace", kterou vydal na Lenzmanově labelu The North Quarter. Už jen vybrat jedinou věc z této desky bylo po čertech zapeklité, nakonec jsem vsadil na první dobrou a zvolil skvělou "Brilliant Corners"."



Etherwood – "A Hundred Oceans ft. Feels" (Med School)

"Etherwood v mém výběru rozhodně nemohl chybět. Woodymu pobyt ve finské divočině při práci na novém albu více než prospěl, a výsledek v podobě jeho nové desky "In Stillness" stojí za to. I zde nebyl výběr vůbec jednoduchý, ale skladba "A Hundred Oceans", na které spolupracoval se zpěvačkou Feels, jíž potkal právě během svého pobytu ve Finsku, je pro mě asi tou vůbec nejlepší z celé desky."



LSB & Kinross – "Roots" (Footnotes)

"It´s a new day, It´s a new day! Ne, to už tady bylo mockrát... Je sice skvělá, mě ale více uhranula vyklidněná skladba "Roots". LSB založil po vzoru mnoha svých producentských kolegů vlastní label Footnotes, a právě "Roots" je jeho druhým EPčkem na této značce. Zde jsem měl jasno!"



Satl – "Everything Anything" (Intergral)

"Pokud byl doteď výběr těžký, tak v případě tohoto talentovaného Poláka to platí dvojnásob. Satl je v současné době dle mého názoru jedním z nejpilnějších producentů, které může drumandbassová scéna nabídnout, a vše co mu přijde pod ruce, promění v učiněný poklad. Zde jsem vsadil na jistotu a vybral titulní skladbu ze stejnojmenného "Everything Anything EP", které vyšlo u Integral Records."



DJ Patife & Vangeliez – "Living Together" ft. MC Fats & Stamina MC (V Recordings)

"Slunce, pláže, prostě Brazílie... Tato uhrančivá atmosférická věc s lehkým funky feelingem v mém výběru nemohla chybět. Patife s Vangeliezem udeřili hřebík na hlavičku, když si ke spolupráci přizvali dvojici skvělých MCs v podobě Staminy a Fatse, kteří svou skvělou "flow" dokreslují už tak skvělý "vajb". Takže další drink prosím!"



Tali ft. The Vanguard Project – "Indigo Drive" (Fokuz Recordings)

"O další skvělé album se vloni postarala novozélandská zpěvačka Tali, která si k tvorbě své desky "Love & Migration" přizvala celou řadu skvělých producentů. Zde jsem se rozhodoval mezi skladbou "Language", na které s touto talentovanou vokalistkou spolupracoval Satl, ale jeho už v našem výběru máme, takže volba nakonec padla na "Indigo Drive", kde se jako hosté představila dvojka BCee a Villem pod hlavičkou The Vanguard Project."



Nu:Logic – "The Sound Of Your Smile" (Hospital Records)

"Bráchové Nu:Tone a Logistics znovu dali hlavy dohromady a coby společný projekt Nu:Logic zasedli do studia a připravili tuhle atmosférickou pecku pro videohru Forza Horizon 4. Zde není potřeba nic moc dodávat, za mě jsou totiž až na pár výjimek Nu.Tone s Logisticsem jediní, kteří u Hospital Records za něco stojí, což touto společnou věcí jen a jen potvrzují."



Bert H & HumaNature – "Blackhouse" (Galacy Records)

"Tvorbu od dvojky Bert H a HumaNature sleduji už pěkně dlouho, a ještě nikdy se mi nestalo, že by mě některý z releasů zklamal. Když se tato dvojice potká ve studiu, tak je předem jasné, jak to asi tak může dopadnout. Dopadlo to skvěle a světlo světa spatřila tahle temná atmosférická věc, ze která až běhá mráz po zádech!"

Calibre – "Leave" (Signature Records)

"Calibre je ten typ producenta, jenž chrlí nová alba jako na běžícím pásu, ale všechny znějí vždycky naprosto skvěle. Jinak tomu není ani v případě "Shelflife 5", ze kterého pochází i skladba s názvem "Leave". Palec nahoru a lovísek!"



Pola & Bryson – "24/7" (Shogun Audio)

"Dvojice Pola & Bryson nás v loňském roce poctila debutovým albem "Lost In Thought" na značce Shogun Audio, které bylo plné skvělých tracků. U mě ale vede "24/7", protože ten klavír je tam prostě boží. Ale rozhodně si poslechněte celé album!"

Toť vše, víc už se toho do žebříčku nevešlo, i když bych měl ještě spoustu adeptů, kteří by si v něm své místo určitě zasloužili. A co vy? Jaké drumandbassové skladby jste si v loňském roce nejvíce oblíbili? Napište nám do komentářů.

Celý výběr si můžete poslechnout i v playlistu na portálu Spotify.

stanjah

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016