CLANEK

 

Co posloucháš, když... (15. díl)

Nový rok za dveřmi a s ním i další díl naší decentně bulvární ankety... Tentokrát se nepodařilo mít ve "svaté" trojici i ženu, za což se omlouváme a příště to s radostí napravíme. Protentokrát tedy příjemné čtení s Miloshem, Bradou a Eddie Murem!

 

Milosh

Milosh (DJ a producent)


Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Zalezi... Bud iPod v rezime shuflle na vsetky skladby, kde mam vacsinou naladovane najnovsie albumy/EP, ktore si napocuvavam kvoli setom, alebo relacii Leporelo_FM, alebo pocuvam radio a vacsinou prepinam stanicu kazde 3 minuty, alebo nepocuvam nic.

...pracuješ?

Kedze pracujem s audiom, pocuvam zrovna to, na com robim. Ci uz niekoho nahravam v telke alebo v studiu, alebo pracujem na nejakej TV uputavke, alebo nieco pre niekoho mixujem, mastrujem alebo robim vlastny track...

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Vtedy najradsej pocuvam radio FM4, alebo tracky z iPodu na shuffle, nech si opat nieco nove vypocujem...

...jíš v restauraci?

Nerozumiem tomu, ked hra v restauracii radio. Akekolvek... Mam rad, ked je v restauracii bud ticho, alebo je jasne, ze majitelia/prevadzkari restauracie maju jasne v tom, aku atmosferu si tam zelaju aj vdaka hudbe. Ak jednoducho maju hudbony nazor. Najvacsi fail je podla mna v restauracii vypeckovane komercne radio s mnozstvom reklam...

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

V klube ci na inej akcii som momentalne najcastejsie vtedy, ked tam aj hram. Takze od deep­hauzu, cez minimal, tech house a techno. Cokolvek... Na iny typ akcii sa velmi nedostanem.

…si užíváš sex?

To mam najradsej ticho... Jednoznacne!

 

Brada

Brada (DJ, moderátor pořadu Get Fonky na radiu Streetculture)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Já radši na kole. .) A tam občas poslouchám troubení aut, apod... Takže lidi jezděte víc na kole, alespoň ve městě, páč kolo je mír. .) Jinak v roli spolujezdce v automobilu se snažím vybírat z kvalitních věcí řidičovy kolekce, pokud nějakou má. Pokud ne, tak Radio 1 nebo občas lokální rádia, to je někdy velká zábava ­- většinou si člověk uvědomí, že je úplně mimo. .)

...pracuješ?

Nejvíc iTunes a hromady muziky ze svýho disku. Většinou nějaký atmo nebo emo, deep a fonk. Taky sjíždím nový a starý mixy od známejch a kámošů na těch všech mediálních sítích a kanálech (SoundCloud, MixCloud, YouTube) nebo internetový rádia (Groovesalad, Rdio). Když už mne nebaví elektronika, tak hurá kytary - hlavně anglický z devadesátek a jejich nový současný klony. Jestliže hrozí deadline, končí to filmovýma soundtrackama - např. Muž z Acapulca nebo Blade Runner. Pokud zní z mýho kompu Trhák, tak je čas přemejšlet o dovolený. :)

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Něco nenáročnýho, že jo... Třebas výběry Best of Acid Jazz, Rebirth of Cool a podobně... Taky je fajn mluvený slovo, nejčastěji při přenosech z tenisu, fotbalu nebo cyklistiky.

...jíš v restauraci?

Zrovna to, co tam pouštěj, ale kolikrát je nejlepší, když nehraje nic, páč většinou se to míjí s mou představou a vůbec ­- při jídle se nemluví! Takže, když už muzika k jídlu, tak instrumentální.

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Nejradši nějaký fonky nebo brejky, nejlíp však oboje mezi 105­ - 130 BPM. Drumandbass mne za těch 20 let taky pořád neomrzel, takže pokud má nějakou tu melódii a atmosféru, tak na parketu vydržim poměrně dlouho. I ty rovný rytmy občas zvládnu, ale jak řikám "vocaď ­ pocaď".

…si užíváš sex?

Když už se něco takovýho děje, tak jde všechno stranou, tudíž i hudba. .)

 

Eddie Mur

Eddie Mur (DJ, producent)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Poslouchám hlavně Radio 1. A když už vlny nestačej, sáhnu si do kaslíku a vylovím něco, co možná moje autorádio i načte. :­)

...pracuješ?

V práci mám kolegy, co si jedou komerční rádio, takže poslouchám asi 50 písniček pořád dokola a do toho milion reklam. Občas se mi podaří na chvíli dát něco, co se líbí mně a to si většinou pustím nějaký pohodový house, aby z toho kolegové nezešíleli.

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Doma většinou poslouchám nějaký nový sety od známých lidí nebo jen sjíždím nějaký podcasty. A když doma relaxuju, tak většinou poslouchám třeba Sade (víceméně tak 5 písniček dokola) - nejraději mám tuhle. Tu opravdu můžu dokola! Jinak hodně poslouchám taky hip-hop, hlavně ten ruský. Potom jedu hodně tenhle záznam.

...jíš v restauraci?

V restauraci nejradši svoji holku, ale nerad poslouchám kručení v břiše...

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Poslouchám to, na co jsem se rozhodl jít. To je většinou něco, co mě baví, jelikož moc na párty, kde nehraju, nechodím. Nezbývá čas...

…si užíváš sex?

Nejradši poslouchám nejlepší hlas mý slečny! :­)

Ptala se Nika77 v prosinci 2014.

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016