CLANEK

 

Desátým nosičem Bleeding Ear bude Moduretik

Na posledním albu Existence se ještě nestačil usadit prach a hyperaktivní Jan Jiskra alias Moduretik se už hlásí s další novinkou. Ta vyjde 13. března jako jubilejní desátý CD-R počin pražského mikro vydavatelství Bleeding Ear v edici 150 kusů. Nová kolekce dvanácti skladeb nese jméno Komplex a posouvá zvuk pardubicko-pražského solitéra zase o kus dál. Moduretik, který dříve do svých rozjuchaných 8-bit kompozicí s oblibou samploval z československých komedií, se na aktuálním albu pohybuje v podstatně temnějších vodách minimalistického synth popu se zastřenými vokály...

 

"Zvuk je hodně ovlivněn zimním obdobím a večerní samotou s mým analogovým syntezátorem," naznačuje hudebník, že tentokrát o žádnou taškařici nepůjde. Velký vliv na zvuk nové desky měla podle jeho slov i elektronika raných 80. let, což ostatně dokládá i fakt, že na albu najdeme i předělávku pozapomenutého singlu Rise Up, Rise Up Helicopter od belgického projektu Kaa Antilope. Na internetu je zatím možné slyšet první ochutnávku z připravovaného alba v podobě skladby Your Deeds.

Moduretik

Komplex bude k dostání v pražském obchodě Rekomando (dříve Polí Pět) a přes vydavatelství Bleeding Ear. Elektronickou verzi pak bude možné stáhnout na: www.moduretik.bandcamp.com.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016