REPORT

 

Report z akce Zimní Kačeři od Ducka

V Březnici roste nový hudební festival... Festival Kačeři totiž aktuálně dostal i svou zimní podobu a tak akce Zimní Kačeři v sobotu v této lokalitě hudební fanoušky pěkně rozparádila. Více už v reportu!

 

Kačeři ani v zimě nespí! Tak přesně s tímto podtitulem se konala zimní verze lokálního festivalu Kačeři v Březnici... Pražská kapela Simple Muffin, příbramští Origami a rožmitálští The Steerfighters spolu s Jakubem Ročňákem připravili v sobotu návštěvníkům KD Březnice skvělý hudební zážitek! Žánrově byl večer laděn do rocku, punku, popu, indie, funky a HC. Kačeři přitom nejsou jedna hudební škatulka a vždy nabídnou pestrou směsici stylů... V létě 2010 proběhl již 5. ročník tohoto letního festivalu, který se koná vždy na konci léta u obce Horčápsko. Trojice organizátorů se tentokrát rozhodla připravit v Březnici zimní akci, která bude té letní podobná. Brány prvních Zimních Kačerů se tedy otevřely v sobotu 26.2. ve 20 hodin. Ihned poté začali na místo konání proudit lidé. S očekáváním a se zvědavostí si prohlíželi příjemně připravené a vyzdobené prostředí kulturního domu, o půl hodiny později dorazila první větší vlna návštěvníků. Připravený svoz dovezl hudební nadšence i z Příbrami a Rožmitálu a již kolem deváté byl prostor této akce velmi slušně zaplněn.

Zimni Kaceri

Zhruba v tuto dobu vstoupila na scénu první kapela. Pražští Simple Muffin se na Kačerech objevili poprvé. Jejich vystoupení bylo od úvodu plné energie a zpěvák Martin Kössl rozparádil publikum do té správné provozní teploty. Druhým výrazným členem této "partičky" byl taneční klavírista Martin Langpaul. Jeho výraz byl vskutku strhující a vystoupení si tu velmi užíval. Simple Muffin navázali na kačeří tradici a dopředu si připravili znělku z populárního dětského seriálu Kačeři. Jejich předělávka tohoto hitu pro nejmenší byla velmi zdařilá! Jako druhá kapela nastoupila na prkna, která znamenají svět, příbramská skupina Origami. Tito kluci ukázali svoji kvalitu již na letní verzi, kde patřili ke zlatému hřebu hlavního dne. Origami kombinují několik hudebních žánrů dohromady a výsledný efekt je uchu lahodící. Vystoupení Origami se dá pojmout poslechově i tanečně a  důležitým stavebním kamenem kapely je frontman Jakub Ročňák. Tento příbramský hudební chameleón dokáže publikum výborně bavit a to jak verbálně, tak hudebně, což se mu dařilo po celý sobotní večer. Origami v Březnici opět zanechali příjemný dojem. Při střídání prvních dvou kapel došlo také k premiéře videa z letního festivalu, které vytvořil Vladimír Motyka.

Zimni Kaceri

Třetí kapelou, jež přijela rozezvučit skvěle připravené zvukové aparáty, byla partička z nedalekého Rožmitálu. The Streetfighters přitom tvoří nedílnou součást Kačerů od samého vzniku a členové kapely mají známé mezi organizátory i diváky. Streetfighters si stále drží svoji tvář a rok od roku se zlepšují. Jejich HC projev v člověku evokuje protest a přemíra energie s ním v tu chvíli začne spolehlivě cloumat. The Streetfighters mají několik výrazných členů - od zpěváka Michaela Friedricha, přes basáka a zpěváka a kytaristu Filipa Vitáska a bubeníkem Ondrou Blažkem konče. Nedílnou součástí je i čtvrtý do party basák Karel Kottner. Publikum bylo rozhycované a kluci do něj hlava nehlava valili tu správnou dávku energie. Ani Origami a ani Streefighters nezapomněli na kačeří song a obě dvě uskupení se s tímto úkolem poprali na jedničku.

Zimni Kaceri

Po kapelách došlo na vyhlášení soutěží o krále baru, nejstylovějšího kačera, pogo kačera a krále tanečního parketu. Věcné ceny byly připraveny i pro držitele vstupenek. Do soutěží i slosování dodali ceny sponzoři, kterým tímto patří poděkování. Po kapelách již nastoupil na scénu zmiňovaný a populární DJ Kjůba a rozjela se tu velmi vydařená afterpárty, na níž zazněly hity od Monkey Bussines, The Killers, Tref, Nirvany a dalších. Návštěvnící se dokázali maximálně bavit, odvázat se a tančit až do ranních hodin – tak, jak tomu  bývá na Kačerech vždy. Druhá polovina večera byla opět povedená! Ti s prošoupanými střevíci mohli využít stolního fotbálku nebo zahnat hlad občerstvením od Šáša burgeru. Celý večer byl skvěle připraven a nedošlo k žádnému problému a i to nejdůležitější vyšlo – lidi dorazili! :) Festival Kačeři neztratil ani po přesunutí pod střechu svoji originalitu a kouzlo, lidé udržovali přátelskou atmosféru a bavili se. Hudba, ta čarovná víla, opět naplno úřadovala a přinesla všem bez výjimky příjemný večer. Tak to má být...

foto: Radek Fouček

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016