REPORT

 

Report z koncertu Monkey Business od Kickita

Monkey Business opět po roce v sále Lucerny, ale letos svůj koncert pojali trochu jinak. Jejich vystoupení sponzorovala firma AVG a proto se mnoho lidí po předešlé rezervaci lístku na internetu dostalo do sálu zadarmo. Příchozí byli obdarováni taktéž lístkem na pivo zdarma a při odchodu flashkou, což někteří obzvlášť ocenili. Firma AVG má za sebou deset let fungování a nebálá se to oslavit v plné parádě! Náročnějším posluchačům byl poskytnut i VIP sektor, kde se jim dostalo potřebného luxusu...

 

Klidnější rozjezd.

Roman Holý a jeho parta si již tradičně nechali zakrýt stage oponou před začátkem koncertu a při příchodu ve svých indiánských outfitech tuto oponu ‘‘strhli‘‘ a odstartovali jednu velkou párty. Matěj Ruppert v čele spolu s Tonyou Graves i tentokrát vedl tuto z části indiánskou a z části kovbojskou družinu v masce náčelníka. Nutno podotknout, že jeho družina předvedla pestrou směsici písní, která se dočkala pozitivních reakci. Na samý úvod zazněly některé skladby hlavně z posledního alba Twilight Of Jesters od Monkey Business.

Matej Ruppert

Jam s diváky.

Tato formace vytvořila v Lucerně velice přívětivou atmosféru a ani se nebála, pozvat si na pódium někoho z řad diváků, aby si s nimi zahrál. :) Dokonce, když první divák přišel a velmi slušně zaválel na klávesy, nebáli se pozvat dalšího, který se posadil za jiný nástroj a to za bicí a taktéž slušně tento jam nakopl. Třešničkou na dortu pak byla zpěvačka z řad diváků, která byla náhodně vybrána z prostoru pro fotografy a kde ji neznámá osoba dovedla na pódium pár minut předtím, než se začal oficiálně shánět někdo, kdo by si s Monkey Business zazpíval. Na druhou stranu ale předvedla výkon hodný kvalitní zpěvačce se soulovým cítěním... Smekám, klobouk dolů! Po této vložce, do níž se zapojili převážně diváci, se předvedli i členové kapely jeden po druhém. Ondřej Brousek zahrál sólo na klávesy, Tonya Graves nám sdělila, co by si přála k Ježíškovi, Olda Krejčoves zahrál part na svou kytaru a Musafa Zambí na perkuse a další nástroje.

Monkey Business

Korn a Koller na scéně.

Během večera se na pódiu vystřídalo i pár hostů, kteří přispěli také svou troškou do mlýna. Nejdříve se objevil Jiří Korn, který zazpíval společně s Matějem Ruppertem a dočkal se příjemného přijetí, zatímco David Koller zpíval sám jeden z největších hitů z dob kapely Lucie ‘‘Chci zas v tobě spát‘‘ a mnoho zúčastněných se k němu s velkou chutí přidalo. Pak usedl za svůj oblíbený nástroj bicí a dal ještě jednu píseň. Jedním z mnoha vrcholů bylo také Ruppertovo skákání do davu. Svezl se pár metrů po vztyčených rukách a vesele se vrátil zase zpět na stage. Tento večírek, u něhož si lidé nemuseli sáhnout hluboko do kapsy, byl opravdu příjemným relaxem před vánočním shonem. Lidé odcházeli plní energie a pozitivní hudby - AVG by takhle mohlo slavit narozeniny každý rok! :)

foto: michita michita@techno.cz

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016