CLANEK

 

Die alten Maschinen na Bandzone: 25 remixů, jeden od skutečného robota

Celkem 25 remixů cyber-bandu Die alten Maschinen z dílny Moimira Papalescu je od 25. listopadu exkluzivně ke stažení na Bandzone. Kromě skladeb od Tata Bojs, MIDI LIDI, Ecsona Waldese nebo Sonji & Hanka z Kill The Dandies! (kde se jedná o první spolupráci od rozpadu The Nihilists) vytvořil jeden z remixů také skutečný robot. "Není dnes žádným překvapením, že i roboti mohou dělat hudbu," říká Moimir Papalescu. Poslechněte si, co o tom v interview říká sám autor, robotický systém Pure Data...

 

 

Album remixů následuje 14 dní po vydání limitovaného digipacku "Songs About Love And Machines", na němž se tradičně podílel špičkový ilustrátor Adolf Lachman. Na Štědrý den pak digitální cestou vyjde také druhé album, se soutěží o exkluzivní vánoční dárek. Jak jinak, stylového mechanického robota.

Die Alten Maschinen kromě Moimira Papalescu a Geralda Casale (Devo) představují také nepostradatelný Peter Van Krbetz (PVK) a další hrdina 80. let: bubeník a frontman kanadských The Extras Leon Stevenson. Po příchodu obou zahraničních vokalistů se projekt, který už za časů Nihilists vytvářel hudbu k fiktivní počítačové hře, transformoval v regulérní kapelu a jejich skladby v písničky. První oficiální album "Songs About Love And Machines" vyšlo 11. listopadu a vypráví veselé i smutné příběhy o robotech, jejich pánech a také o lidech, kteří se někdy sami chovají jako stroje.

Tracklist:

01. This Toy (Kazety Remix)

02. To Be Or Not (Super Tuzex Bros Remix)

03. This Toy (This Joy - Jakub Johánek RMX)

04. Medical Electro Rock And Roll (MatKore Remix)

05. To Be Or Not (Dikolson Remix)

06. This Toy (H1 Spacedoobie Mix)

07. Space Patrol (Ecson Waldes RMX)

08. To Be Or Not (RMX by Amak Golden)

09. This Toy (H1 Lost & Found Mix)

10. Tango Teacher (Accordion Mix Performed By Mr Denis Keldie)

11. Medical Electro Rock And Roll (Dr Bruce Murhy Mix)

12. Space Patrol (River Mix)

13. This Toy (Steve Morell´s Disco-Wave Version)

14. This Toy (Bodyia Mix)

15. To Be Or Not (MIDI LIDI Remix)

16. This Toy (Vibes feat PVK - Special Cut Remix)

17. To Be Or Not (Bidlo Borot New Mix)

18. To Be Or Not (Tata Bojs To Bull Or Not Remix)

19. This Toy (Radio Vérité Remix By Johana Švarcová)

20. To Be Or Not (Adventure Remix By Kasha)

21. To Be Or Not (Kill The Dandies! To Bleed Or Not To Be Version)

22. To Be Or Not (Insania 036 Mix)

23. To Be Or Not (PVK Remix)

24. Space Patrol (H1 Deep Technomix)

25. Space Patrol (Pure Data Robomix)

 

Více informací:

www.bandzone.cz/diealtenmaschinen

www.facebook.com/diealtenmaschinen

www.myspace.com/diealtemaschinen

www.xproduction.cz

X Production, 24. 11. 2010

Info o těch, kteří remixovali Die Alten Maschinen:

01. Kazety

Kazety se svým debutovým albem vzbudily na české scéně malou senzaci. V průběhu roku kapela odehrála řadu koncertů, byla nominována na cenu Anděl v kategorii alternativní hudba a stihla vydat remixové album Kazety Social Remix Happening. Kazety jsou David Doubek aka Ventolin, Johana Švarcová a Jiří Havlíček.

kazety.net

02. Super Tuzex Bros

Projekt Tuzexe Christa (ex- Scissorhands), jinak též baskytaristy skupiny Sunshine

supertuzexbros.wz.cz

03. Jakub Johánek

Joshua je frontman skupiny 100°C, moderátor rádia Wave a zvukový inženýr vyhlášeného pražského studia Biotech

www.100c.cz

04. MatKore

Celým jménem Matthew MatKore Pollard. Anglický producent, který nahrává pro Seed Records a Elektrolux. Hrál v klubech a na festivalech nejen u nás a na Slovensku, ale i v Bulharsku, Francii, Německu, Švýcarsku a Velké Británii společně s Orbital, S-Express, Grid, Altern8, Bizzy B, Panacea, Kenny Ken, Ray Keith, 2 Bad Mice, The Futureheads, Battles a Extreme Noise Terror.

www.myspace.com/matkore

05. Dikolson

Pod tímto jménem se skrývá kytarista a producent Filip Míšek (ex-Khoiba), který má na svém kontě již pěknou řádku remixů – např. Radiohead, Umakart, My Name Is Ann, Dorian Gray’s Prostitutes, Hypnotix, Precedens, Sunshine a nyní tedy i pro Die alten Maschinen

www.dikolson.net

06. H1

H1 aka Human One je Leon Stevenson. Člen Die alten Maschinen, zpěvák, bubeník, tvůrce zvukových efektů, bluesman, univerzální člověk - v 80. letech frontman kanadské new wave skupiny The Extras.

www.myspace.com/leonsblues

07. Ecson Wales

Producent a sound engineer, držitel cen akademie populární hudby Anděl, Dance Awards, časopisu Ultramix. Je majitelem studia Biotech, které patří u nás mezi jedno z nejvyhledávanějších. Ve studiu se zaměřuje na progresivní klubovou hudbu od elektra, přes indie kapely až po tvrdou kytarovou scénu. Podílel se na nahrávkách například pro Sunshine, Clou, Toxique, Night, DJ Wiche, Charlie Straight, Davida Kollera, Vanessu a mnohé další.

www.biotech-studio.com

08. Amak Golden

Amak dříve hrál na basu ve skupině Sunshine. Dnes má svůj elektro-punkový projekt Night, kde zpívá a hraje na kytaru. Jako zvukový inženýr se také podílel na nahrávání mnoha alb, v poslední době například pro skupinu Please The Trees.

www.myspace.com/nightbegun

09. Denis Keldie

Torontský multiinstrumentalista, skladatel, producent,  legendární kanadský hráč na Hammondovy varhany. Účinkoval na více jak 300 albech ať už svých nebo jiných projektů z celého světa, stylově v širokém záběru - od jazzu po rokenrol.

www.myspace.com/deniskeldie

10. Dr. Bruce Murphy

Kanadský klávesista, kytarista a producent, automobilový závodník, bývalý člen slavné syntezátorové skupiny Men Without Hats.

en.wikipedia.org/wiki/Men_Without_Hats

11. River

Ambientně laděný projekt klávesisty Petra "Tudy" Holubáře, známého především ze skupiny Insania.

bandzone.cz/river

12. Steve Morell

Berlínský producent a DJ, majitel labelu Pale Music, který nejen v zahraničí, ale i u nás proslul kompilacemi Berlin Insane. Autor mnoha remixů, například pro Marca Almonda, Alexandra Hackeho, Warren Suicide, Moimir Papalescu & The Nihilists a další.

www.myspace.com/palemusicinternational

13. Bodyia

Hudebník a skladatel - hráč na klávesy, sběratel a milovník vintage nástrojů.

www.myspace.com/bodyia

13. MIDI LIDI

Hrají elektronickou hudbu ve svébytném stylovém mixu doprovázenou odsekávanými zpěvy českých textů. Jsou známi v českém kulturním světě i jako divadelní performeři (Prokop Holoubek a Petr Marek - Dekadentní divadlo Beruška) a vizuální umělci (Magdalena Hrubá, Markéta Lisá, Jan Šrámek – aka VJ Kolouch). Autoři filmové hudby k filmu Protektor, za který získali prestižní filmové ocenění - Českého lva.

www.myspace.com/midilidi

14. Vibes – More Than Just Music

Vibes je taneční projekt, za nímž stojí studiový producent Ondřej Říha. Vibes je pozitivně laděná muzika s velkým důrazem na feeling, která obsahuje prvky deephouse, groove, discofunku i chilloutu. V remixu se nahrávání zúčastnil i člen Die alten Machinen, saxofonista Petr Venkrbec (PVK)

www.vibes.cz

15. DJ Pavel Bidlo

Opravdová legenda českého DJingu, momentálně žije a tvoří v USA, za sebou má vydané tracky u mnoha prestižních světových labelů.

www.myspace.com/pavelbidlo

16. Tata Bojs

Hanspaulská skupina, která hraje od roku 1988 až do dnes.

www.tatabojs.cz

17. Johana Švarcová

Herečka, hudebnice (Kazety), performerka. Spoluzakladatelka divadel: DNO (2000), Láhor soundsystem (2001), RÁDIO IVO (2002), V roce 2009 vedla workshop rozhlasové hry Rádio Vérité a společně se Stanislavem Abrahámem uspořádala sérii audiovizuálních workshopů. Letos měly premiéry filmy Nic proti ničemu (Petr Marek) a Největší z Čechů (Robert Sedláček), kde hraje jednu z hlavních rolí.

www.csfd.cz/herec/56352-johana-svarcova

18. Kasha

Vlastním jménem David N. Jahn, hudebník a skladatel (Bruno Ferrari), zpěvák a herec (kabaret Zlatá kozačka), producent (Prague Burlesque Nights), režisér (dokument o H.R. Gigerovi) a tvůrce videoklipů (Vanessa).

www.deepside.cz

19. Kill The Dandies!

Významná pražská kapela s prvky garážového rocku a psychedelie 60. let. Jejich inspiračním zdrojem je psychotický rock´n´roll ála The Cramps, Lee Hazlewoodovské lízátkové country balady, neučesaná syrovost The Velvet Underground nebo Spectorovské hlukové stěny... Zde poprvé ve spolupráci s Moimirem od ukončení činnosti skupiny Moimir Papalescu & The Nihilists!

www.killthedandies.com

20. Insania

Kultovní brněnská kapela, která vznikla již roku 1987. Hudební základ Insanie je v hardcore, punku, ale i obyčejných písničkách. Na začátku roku 2008 je s albem "Rock'n'Freud" nominovaná (spolu s My Chemical Romance, Billy Talent a Gaia Mesiah) na cenu TV Óčko a v březnu 2008 za toto album dostává Cenu hudební kritiky Anděl.

www.insania.freemusic.cz

21. PVK

Pod zkratkou PVK se skrývá hráč na dechové nástroje a multiinstrumentalista Petr Venkrbec, který prošel mnoha legendárními formacemi – například Krásné nové stroje, Combo FH, Krausberry, Psí vojáci, Vltava, Mind The Step, Moimir Papalescu & The Nihilists a v současné době je společně s Moimirem Papaleskem členem skupin Magnetik, Dioda Boy a cyber-bandu Die alten Maschinen.

www.petrvenkrbec.cz

22. Pure Data Robot

I roboti mohou dělat hudbu :)

soundcloud.com/moimir-papalescu/die-alten-maschinen-space-patrol-pure-data-robomix-pd-interview

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016