REPORT

 

Sledujte rozhovory s Röyksopp a dalšími hvězdami na webu Open Air Festivalu

43 nových pořadů přidává na svůj web Open Air Festival a mezi nimi například rozhovor s hvězdami akce norskými elektronickými kouzelníky Röyksopp nebo  kapelami jako Monkey Business, Kosheen DJs a dalšími. Tato videa vznikla jako součást historicky nejrozsáhlejšího živého online přenosu z českého festivalu a návštěvníci stránek www.openairfestival.cz je najdou v sekci Open TV. Streaming Open Air Festivalu sledovalo přes 23 tisíc unikátních diváků a k vidění byl mimo jiné i kompletní koncert britské hvězdy Kasabian.

 
Živý přenos z 16 kamer a pomocí čtyř střihačů



Letiště v Panenském Týnci jako by se mělo stát dějištěm přenosu do některé světové hudební televize. 16 kamer, čtyři střižny, šest záznamových zařízení a desítky lidí ve štábu. To vše kvůli live streamingu, který byl dosud největším živým přenosem na internet v historii českých hudebních festivalů. Ovšem streaming měl ještě více unikátních vlastností:

−    Technologie Smooth Streaming byla na Open Air Festivalu využita vůbec poprvé v ČR, a to díky společnosti Telefónica O2
−    Celý streaming provázel neustálý informační servis o dění na festivalu přímo v rámci přehrávače
−    Streaming běžel na dvou technologiích (Silverlight a Flash) tak, aby jej mohlo sledovat maximum diváků
−    Streaming umožňoval divákovi kdykoliv „návrat zpět v čase“ během vysílání
−    Festivalový štáb živě přenášel vystoupení více než 50 interpretů, včetně rozhovorů s desítkami z nich

Na festivalovém přenosu spolupracovalo několik společností. Realizace byla dílem společnosti Telefónica O2, která spolupracovala s firmami Livebox, Computer Systems Consulting, PRO-ZETA  a televizí Open TV. Streaming běžel nejen na webu www.openairfestival.cz, ale také na stránkách největšího zpravodajského portálu iDnes.cz. Dalšími mediálními partnery streamingu byla TV Prima, Prima Cool a Óčko TV.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
MHD
MHD
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016