CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2

Dahova rubrika opět upozorňuje na to nej z techna, co můžete momentálně sehnat v obchodech. Tentokrát si vzal na paškál tribalové Mojado, pekelně ostré album Borise S a minimalovější počin Adama Beyera.

 

Mojado Kali ep / Amarillo ep ( Black Hole )      

Fanoušci tribalu se můžou tento měsíc skutečně radovat z nových maxáků projektu Mojado. Po delší odmlce se nám Mojado opět hlásí hned s několika tanečními peckami, které prostě taháky na taneční parket. Všem trackům nechybí ostrý svižný technorytmus, dokreslený tribalovými bubínky. Atmosféře vévodí zasněný ženský vokál a opět funkční rytmické nástupy s tranceovým nádechem. Desky od Mojado vždy perfektně na párty fungovaly a to samé platí o nových počinech, které právě spatřily světlo světa. Pokud tedy vyhledáváte funkční DJské náčiní, rozhodně se co nejdříve dejte do poslechu těchto nových epček, tedy "Kali" a "Amarillo". Budete jimi mile překvapeni a okouzleni. 

www.mojado.tv

Daho 80%    


Boris S Mental Disorder  ( T-Classix 103 )      

Nejdrsnější technohlavy tento měsíc jistě potěší nové album Borise S. Debutové album tohoto zabijáka přináší osm nařachaných tracků, jimž jednoznačně náleží nálepka hardtechno, nebo snad i schranzz. Veškerý materiál je zvukově hodně nahuštěný, což má na svědomí změť ostrých samplů a použitých efektů. Tracky se doslova předhánějí v brutalitě, ovšem hlubšího hudebního zážitku se  tady asi nedočkáme. Na druhou stranu je třeba poznamenat, že každá skladba stojí na originálním a  novém nápadu, či atmosféře. Časté jsou i repetivní hlasové samply, které dnes zažívají velkou oblibu. Nevydechnete si ani na vteřinu, ve stop timech možná stihnete rychlého panáka na baru, ale pak se budete muset opět hodně smekat, aby jste dohnali nashromážděný deficit. Toto album si najde své skalní příznivce a i na akcích bude dobře fungovat. A co děti, mají si kde hrát ?? 

www.boris-s.com

Daho 70%    

Adam Beyer Relapse  ( True 1213 )      

Na závěr se trochu zchladíme volnějšími minimal-houseovýmy rytmy nové desky Adama Beyera nazvané "Relapse", jež vyšla na jeho vlastní značce TrueSou. Titulní track "Relapse" je zasněná a  minimálovými rytmy protkaná záležitost. Oběví se i decentní hlasové samply a návazností na změny rytmiky. Ke slovu přijde i starý známý a dobrý acid. Béčková "Just A Memory" také stojí na silném melodickém motivu, který je zároveň hlavní osou kompozice. Všude okolo dýchá klubová atmosféra a povaluje se všudypřítomný dým. Po albové prvotině "Ignition Key" labelu True Soulmáme tedy v rukou další povedený a inteligentní taneční kousek. Teď už jen najít to místo, klub, kde bude fungovat. 

www.truesoulrecords.com

Daho 90%

Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016